Portfolio

The Penthouse
The Penthouse
The Penthouse
The Penthouse
The Penthouse
The Penthouse
The Penthouse

The Penthouse

The Penthouse is a remarkable four-bedroom property, featuring a 360-degree terrace with views over North London. A private express lift connects 3 floors - the lower ground contains a private office, wine store, and cinema. HVJ created fitted joinery as well as loose furniture pieces in materials such as grey oak, smoked glass and silver leaf.

Working with Sagrada interiors to bring their designs to fruition, HVJ produced bespoke joinery to the highest specification including the internal doors, curved bedside tables, and a walk-in wardrobe finished in back-painted glass and paint. We also crafted a bespoke bronze inlay coffee table and bookcase with movable glass fins.

We added a highly polished finish throughout with bronze handles and details to both internal and external doors – and we book-matched timber veneers, paying special attention to the direction of the grain.

“The Penthouse sits up in the treetops in a forest of green.”

Laura Ivill, City AM

The Penthouse

DETAIL AND FINISH

TV unit doors featuring silver leaf finish and bronze.

The Penthouse

DETAIL AND FINISH

Large format coffee table crafted from grey oak and metal.

The Penthouse

DETAIL AND FINISH

Oval-shaped bedside with ridged design and book-matched veneers.